Με σεβασμό στον συγγραφέα & το έργο του!

Τα εν οίκω

Οι εκδόσεις ΑΩ γεννήθηκαν από την αγάπη μας για το βιβλίο και από την ιδιαίτερη σχέση μας με το χαρτί, είτε αυτή αφορά στην υφή είτε στο χρώμα, στο πάχος, στο βάρος, στη διαφάνεια, στην προέλευση, στην επεξεργασία, είτε στη μυρωδιά.

Από εκεί ξεκίνησε το πάθος μας για το επιμελημένο και ανθεκτικό δέσιμο, για ποιοτικά και συνδεδεμένα με το κείμενο εικαστικά στο εξώφυλλο και στο σώμα, για την αισθητική φροντίδα του  βιβλίου τόσο συνολικά όσο και στα επί μέρους (από το σχήμα  - διαστάσεις ως την επιλογή της γραμματοσειράς, των στολιδιών, την ευχρηστία των αυτιών, τον κολοφώνα, το αντιπροσωπευτικό οπισθόφυλλο.)

Θεωρούμε σημαντικό η ποιότητα και η αξία του γραπτού λόγου να αποτυπώνεται σε αντίστοιχης ποιότητας και αξίας μέσο, κάτι που πέρα από την εντιμότητα της ύλης ως προς την ιδέα, οδηγεί τη μεταξύ τους ένωση σε αρμονία. 

Το βιβλίο για εμάς είναι έργο τέχνης, συνολικά και ως περιεχόμενο και ως υλική οντότητα. όχι μόνο ως φορέας ιδεών αλλά και ως απτή παρουσία. 

Στόχος του συγγραφέα είναι το υψηλό επίπεδο της γραφής του. Μέριμνά του η βέλτιστη χρήση των λέξεων στην απόδοση- έκφραση αυτού που θέλει να πει. Στόχος δικός μας είναι το υψηλό τυποτεχνικά επίπεδο. Μέριμνα μας, η βέλτιστη χρήση των διαθέσιμων μέσων ώστε να προκύψει μια αντάξια της γραφής, υψηλής ποιότητας έκδοση.

Καλαισθησία: αυτό είναι το αόρατο σήμα κατατεθέν του οίκου μας