Με σεβασμό στον συγγραφέα & το έργο του!

Δημήτριος Μπούκης

Ο ιατρός ακτινολόγος Δημήτριος Γ. Μπούκης γεννήθηκε στο Μαρκόπουλο Μεσογείων Αττικής, το 1943. Μετά τις προπανεπιστημιακές του σπουδές, το έτος 1962, εισήχθη στην Στρατιωτική Ιατρική Σχολή. Έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΣΙΣ). Έλαβε την ειδικότητα της Ακτινολογίας μετά την παρακολούθηση, για την ειδίκευσή του, στα νοσοκομεία ΝΙΜΤΣ, Άγιος Σάββας και Αγία Σοφία των εκπαιδευτικών τους προγραμμάτων, εξασκούμενος στην κλασική Ακτινολογία, στην Μαστογραφία και τους Υπερήχους σώματος. Μετεκπαιδεύτηκε στο Ινστιτούτο Παθολογικής Ανατομίας (ΑFIP) των ΗΠΑ και πραγματοποίησε διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα: «Έρευνα του συνδρόμου Gardner στην Ελλάδα».
Ως στρατιωτικός γιατρός υπηρέτησε σε πολλές μονάδες του Στρατού Ξηράς και Στρα­τιωτικά Νοσοκομεία. Υπήρξε βοηθός ακτινολογικού εργαστηρίου του 401 ΓΣΝΑ, Διευθυντής ακτινολογικού εργαστηρίου του 218 ΚΙΧΝΕ, επιμελητής του ακτινολογικού εργαστηρίου του 401 ΓΣΝΑ και Διευθυντής του γραφείου εκπαιδεύσεως της ΔΥΓ/ΓΕΣ. Αποστρατεύθηκε, ως υποψήφιος βουλευτής, μετά από αίτησή του, το 1989. Παράλληλα διετέλεσε ειδικευμένος βοηθός στο ακτινολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» και διευθυντής του ακτινολογικού εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας.
Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές εργασίες σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά. Έχει μετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και έχει πραγματοποιήσει πολλές ομιλίες, με θέματα της ειδικότητάς του, σε νοσοκομεία και ιατρικούς συλλόγους.
Από 1978, διατηρώντας ιδιωτικό ιατρείο, άσκησε την ειδικότητά του ευόρκως και δεοντολογικά, στην Δράμα και στο Κορωπί Αττικής, όπου και διαμένει μέχρι σήμερα.
Τιμήθηκε από την Πολιτεία τρεις φορές με εύφημο μνεία και τρεις φορές παρασημοφορήθηκε για τις υπηρεσίες του ως στρατιωτικός γιατρός. Σήμερα τυγχάνει συνταξιούχος. Πλέον, δραστηριοποιείται στη συγγραφή λαογραφικών κειμένων και απομνημονευμάτων (Ταξίδι στη ζωή μας, Μνήμες τρύγου στα Μεσόγεια, Παιδικά παιχνίδια στο Μαρκόπουλο).