Τίνα Κόντογλη
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1985. Από το 2003 μέχρι το 2007 παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου και χρώματος σε ιδιωτικά εργαστήρια στην Αθήνα.
Το 2007 εισήχθη στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, από όπου και αποφοίτησε το 2012 από το 2ο εργαστήριο ζωγραφικής με υπεύθυνο καθηγητή τον Γιάννη Καστρίτση.
Το 2011 έλαβε μέρος στην Πρακτική Άσκηση στο πλαίσιο του Προγράμματος συμμετοχής στο Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών (Prespa Cultural Triangle -Renovation of the Laimos Library Area).
Το 2018 πέρασε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας, για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης (Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες Παιδιών και Εφήβων: Ικανότητες και Μαθησιακές Δυσκολίες), από όπου και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2021. Στο πλαίσιο του Π.Μ.Σ. πραγματοποίησε διπλωματική εργασία με υπεύθυνο Kαθηγητή τον Dr.Ιωάννη Δημάκο και έρευνα με θέμα 'Η επίδραση της χειρονομιακής τέχνης σε άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού'.
Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, ενώ το 2015 πραγματοποίησε την 1η της ατομική με τίτλο "Η εντροπία της μνήμης", στην Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία, χώρος 'Τέχνη', στο Κιλκίς.Το 2022 πραγματοποίησε την 2η ατομική με τίτλο «Καταβύθιση στον εαυτό», στον εκθεσιακό χώρο του Πολύεδρου στην Πάτρα, υπό την επιμέλεια της Όλγας Νικολοπούλου. Το κείμενο της έκθεσης συνέταξε η Αθηνά Σχινά.
Από το 2014 ζει και εργάζεται στην Πάτρα ως εικαστικός, σε Κέντρο του Δήμου Πατρέων για άτομα με αναπηρίες, απ' όπου αντλεί συχνά θέματα ενώ παράλληλα δέχεται και πολλά ερεθίσματα για την προσωπική της δουλειά.