Με σεβασμό στον συγγραφέα & το έργο του!

Βαγγέλης Δρόσος 

Ο Βαγγέλης Δρόσος ζει στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια. Τελείωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MAed (LancasterUniversity, UK). Από το 2002 εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Παράλληλα, έχει διδάξει σε μεταπτυχιακό επίπεδο σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και σε σεμινάρια ενδοσχολικής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και διά βίου μάθησης. Έχει λάβει μέρος ως ομιλητής σε πανελλήνια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά, ενώ είναι και συγγραφέας οχτώ βιβλίων. Είναι διευθυντής του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου Θεσσαλονίκης που συνεργάζεται με το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Ποιήματά του έχουν βραβευθεί σε πανελλήνιους και ευρωπαϊκούς ποιητικούς διαγωνισμούς, έχουν συμπεριληφθεί σε ποιητικές ανθολογίες και έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά. Διηγήματά του και παραμύθια του έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Το 2021 συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα για το Βραβείο Μεσογειακής Ποίησης.
Βιβλία του:
• Δρόσος Β. (2019). Φωτογραφικά Γυμνάσματα, Ποιήματα. Αθήνα: Ιωλκός.
• DrossosE. (2020). Why dogs, cats and mice are enemies, Based on a traditional Greek fable. Poland: Amazon Kindle Direct Publishing.
• Δρόσος, Β. Κυρίδης, Α.. & Σουλιώτης, Μ (2001). Ένα βιβλίο για το βιβλίο. Αθήνα: Βιβλιολογείον, Τυπωθήτω - Γιώργος Δαρδανός.