Με σεβασμό στον συγγραφέα & το έργο του!

Ο Σύνδεσμος Πνευματικής και Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας Χρυσή Τομή και οι ΑΩ Εκδόσεις , ενημερώνουν και παρουσιάζουν στο αναγνωστικό κοινό το βιβλίο του Πάολο Τσιάμπι: ''Η καραβάνα στον βυθό της θάλασσας''.

2024-02-13

Με αφορμή την χθεσινή τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, για τα 4.100 θύματα – αιχμάλωτους Ιταλούς στρατιώτες του νορβηγικού πλοίου ORIA, που πραγματοποιήθηκε και φέτος, 80 χρόνια μετά τη μεγάλη ναυτική τραγωδία, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου και ώρα 11:30π.μ., στο 60ο χλμ. της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, στο σημείο που 10 χρόνια πριν
έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που στήθηκε για τα θύματα του ναυαγίου. Ο Σύνδεσμος Πνευματικής και Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας Χρυσή Τομή και οι
ΑΩ Εκδόσεις , ενημερώνουν και παρουσιάζουν στο αναγνωστικό κοινό το βιβλίο του Πάολο Τσιάμπι:
''Η καραβάνα στον βυθό της θάλασσας''.
Το βιβλίο κυκλοφορεί αποκλειστικά, στα βιβλιοπωλεία:
ΙΑΝΟΣ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΑΛΦΕΙΟΣ– ΣΙΜΟΣ – ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ -ΒOOKWORLD.
Το βιβλίο εκδόθηκε στις 12/02/2014, εβδομήντα ακριβώς χρόνια μετά την τραγωδία του ατμόπλοιου ORIA (12/02/1944) στο νησί του Πατρόκλου την ημέρα που ανιδρύθηκε το μνημείο περισσότερων από 4.000 Ιταλών στρατιωτών και αξιωματικών στα παράλια του Χάρακα.
Στο πρώτο κεφάλαιο των προλεγόμενων της ελληνικής έκδοσης, στο άρθρο του Γ.Π. Ιατρού (επιμελητή της έκδοσης), εξιστορείται η προσπάθεια της ελληνικής πλευράς για τη μνήμη του ORIA, ενώ στο άρθρο του Γιάννη Ράγκου ''Ατμόπλοιο ORIA - Ο Τιτανικός της Κατοχής'' δίνεται σύντομα η ιστορία του ORIA.
Στο δεύτερο κεφάλαιο καταγράφεται η προσπάθεια τα τελευταία χρόνια των Ιταλών για την μνήμη του ναυαγίου.
Το τρίτο κεφάλαιο είναι ο συγκινητικός μονόλογος για τα θύματα του ατμόπλοιου ORIA του δημοσιογράφου-συγγραφέα από τη Φλωρεντία Πάολο Τσιάμπι.
Ένα εξαιρετικό λογοτεχνικό κείμενο, ιδιαίτερο φιλελληνικό. Στο εξώφυλλο του βιβλίου η καραβάνα του στρατιώτη Ντίνο Μεντικάτι, που βρέθηκε στο ναυάγιο του ORIA από τον δύτη ερευνητή Αριστοτέλη Ζερβούδη από το Βαϊάνο, υπήρξε καταλύτης για να προχωρήσουν οι εκδηλώσεις μνήμης σε Ελλάδα και Ιταλία.